Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vallás képes leírás - Vajdaság.tlap.hu
részletek »

Vallás - Vajdaság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vajdasag.tlap.hu » Vallás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Baptista Ház

Baptista Ház

Oldalunk nem a Magyarországi Baptista Egyház hivatalos honlapja, de az egyetemes Magyar Baptizmust hívatott szolgálni. Ezáltal minden magyar baptista intézmény, egyház vagy szervezet számára ingyenes és reklámmentes lehetőséget biztosítunk, hogy interneten is bemutatkozzon.

Keresztény Értelmiségi Kör

Keresztény Értelmiségi Kör

A keresztény erkölcsi alapokat hirdető és megvalósító személy kovász. Ha jobbá tesszük az embert, beleértve önmagunkat, a társadalom is jobbá válik. Ugyanakkor képes lesz arra, hogy megismerje mi a közjó. Ennek mércéje nem lehet egy politikus, vagy politikai irányvonal, hanem az emberi jogok összessége.

Nagybecskereki Püspökség

Nagybecskereki Püspökség

A zrenyanini, avagy Nagybecskereki Püspökség weboldalába lehet betekintésünk a link megnyitásával. Az oldalon a vallás élete nagyvonalakban tekinthető meg, melyen még a püspökség és története is olvasható.

Palicsi Római Katolikus Egyház

Palicsi Római Katolikus Egyház

Honlapunkat azzal a szándékkal indítjuk, hogy egyházközségünk és az esperes-kerület többi plébániája életébe a helyi hívek mellett mások is bepillantást nyerjenek. Idegenforgalmi település lévén Palicson sokan megfordulnak. Itt tartózkodásuk alatt a vendégeknek lelki táplálékot sem kell nélkülözniük: a festői környezetben található kápolnánk a nap mind a 24 órájában nyitva áll az elcsendesedésre vágyók előtt, templomunkban pedig a hét bármelyik napján szentmisén is részt vehetnek.

Zsinagóga

Zsinagóga

Minden, ami kapcsolatos a szabadkai zsinagógával: hírek, cikkek, tanulmányok, képek, beszámolók. Minden, ami a szabadkai zsinagógáról szól: az átadástól napjainkig, építészet, liturgia, szakrális és profán. Adatbázis a szabadkai zsinagógáról. A magyar szecesszió stílusában épült zsinagógát 1902-ben adták át. Tervezői: Komor Marcell és Jakab Dezső építészek voltak, az üvegablakok Róth Miksa budapesti műhelyében készültek. Az építészek az új művészeti kialakítás mellett új építészeti megoldásokat (vas és gipsz használata) alkalmaztak. Kupolájának belső átmérője 14 méter, amely a négyzet alakú belső imatér felett 21 méter magasságban helyezkedik el. Az épület magassága 40 méter. A belső térben 850 ülőhely van a férfiak, a karzaton pedig 550 a nők számára. Az épület műemlék, a világ 10 legveszélyeztetettebb zsinagógáinak egyike. Helyreállításán évtizedek óta dolgoznak.

Tuti menü