Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus - Vajdaság képes leírás - Vajdaság.tlap.hu
részletek »

Turizmus - Vajdaság - Vajdaság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vajdasag.tlap.hu » Turizmus - Vajdaság
Keresés
Találatok száma - 9 db
Fruska Gora Nemzeti Park

Fruska Gora Nemzeti Park

Fruska Gora Nemzeti Park Újvidéktől nyugatra található. A maga 800 méter magas csúcsával kellemes kikapcsolódást nyújt a turistáknak. A Hegységeben lévő állatkert kellemes kikapcsolódást nyújt a gyerekes családoknak. Az idelátogatók többsége élvezheti a friss levegő élményét, nem hiába található az egyik legjobban ellátott tüdőszanatórium is a hegyekben.

Hotel Fantast

Hotel Fantast

Az épületegyüttes Bácska keleti részén, a Becse és Topolya közötti úton Becsétől 14 km-re van. A 65 hektárnyi terület magában foglalja a kastélyt, a lovardát, a kápolnát, a kiskastélyt, a parkot, és a kiszolgáló épületeket. Bogdan Dungyerszki nagybirtokos a 20. század elején azért építette, hogy gazdagsága és befolyása nagyságának jelképe legyen. A Bogdán kápolna A család Hercegovinából származik, Gacko környékéről. A 18. század elején kerültek Szenttamásra (Srbobran). A vagyon alapjait itt veti meg Gedeon Dungyerszki. Ezt fia Sándor gyarapítja. Így három generáció alatt a nagybirtokosok sorába léptek. Bogdan Dungyerszki 2600 hold (kb. 710 ha) földet örökölt. A földművelés mellett a lovakkal is foglalkozott. A ménese messze földön híres. Időnként 1400 darab telivér is a tulajdonában volt. A kastélyban több építési stílus keveredik. A torony és a négy szögletes kupola neogótikus. A bejáratok neoklasszicista stílusban lettek kivitelezve. A kastély közvetlen környezetében van egy nyitott medence, amit a volt gazda személyes vendégei vehettek igénybe. Magát a kastélyt tömör fal övezi, amelyet két kovácsoltvas kapu ékesít. Az egykor alapított lovarda ma is sikeresen szolgálja ki a lovaglás szerelmeseit. A kastélyt körülvevő, szépen ápolt park pedig teljessé teszi az idelátogatók időtöltését.

Hotel Novi Sad

Hotel Novi Sad

A 3 csillagos szálloda 112 szobával várja vendégeit, melyben egyszerre akár 244 vendég is elszálásolható. A Szállodához étterem és bár is tartozik, ahol a szerb gasztronómiába kalauzolnak el bennünket.

Kanizsai Gyógyfürdő

Kanizsai Gyógyfürdő

A 'Magyarkanizsai Csodakút Artézi Fürdő' több mint kilencvenéves fennállása alatt korszerű rehabilitációs gyógyintézetté fejlődött. Vendéglátásban részesít mindenkit, akinek pihenésre, felüdülésre, orvosi megelőző és utókezelésre van szüksége, aki meg akar győződni a víz és az iszap gyógyhatásáról. Ha nyugalomra, természetre és kényelemre vágyik, ahhoz itt megtalálja a legalkalmasabb környezetet. A rehabilitációs osztály föl van szerelve a legkorszerűbb fizikoterápiás és orvosi utókezelési berendezésekkel. Az ásványi eredetű hévizet és a gyógyiszapot reumás megbetegedések, illetve csont- és ízületi rendszeri sérülések utáni állapotok gyógykezelésére használjuk, de rekreatív céllal is igénybe vehetők. A fürdés és a parki séták, a kirándulások és a vidék kulturális nevezetességeinek megtekintése kellemessé teheti itt-tartózkodását, és gyors felépülést ígér.

Palics idegenforgalmi szervezet hivatalos honlapja

Palics idegenforgalmi szervezet hivatalos honlapja

Palics kiváló alkalmat nyújt a gasztronómiai élvezetekre is. A sós és édes ízek kavalkádjában különböző népek konyhái keverednek itt, a régi receptek vegyülnek az új gasztronómiai irányzatokkal. Palics és környéke a kiváló étkek hazája, így igen nehéz egy-egy éttermet, de még nehezebb valamely specialitást kiemelni. De talán mégis első helyen említhetnénk a pörköltet, a paprikást vagy a gulyáslevest.

Palicsi állatkert

Palicsi állatkert

A palicsi állatkert 6 kmre Szabadkától és 5 kmre az E75-ös úttól helyezkedik el. 1949 óta 10 hektáron fekszik. Az állatkert nem csak állatairól, hanem botanikus kertjéről is híres, ahol körülbelül 250 növényfaj található meg. A látogatók a növéynzet mellett körülbelül 65 állatfajjal ismerkedhetnek meg.

Szerbia magyar emlékművei

Szerbia magyar emlékművei

Az oldal a wikipedia magyar nyelvű egyik lapja, mely vajdaság látványosságait gyűjti össze egy helyre. Az oldalon minden olyan helység megtalálható, melyre érdemes szánni legalább egy délutánt, ahol kellemesen kikapcsolódhatunk.

Utazás a Vajdaság csodás tájaira

Utazás a Vajdaság csodás tájaira

Elutaznál? Szeretnél lazítani? A Bónusz Brigád weblapján megsasolhatod az akciós vajdasági utazás szolgáltatásokat. A bónusz elnyerésének titka nem más, mint hogy hozzád hasonlóan más embereket is érdekelje az általad kiszemelt utazás bónuszok a Vajdaságban. Amint ez megtörténik, a bónusz a vásárlók részére automatikusan jóváírásra kerül. Ezt pedig kuponhoz hasonlóan tudod felhasználni a kiszemelt vajdasági utazás folyamán. Szóval akkor, ha épp üdülésre készülsz, feltétlen vess egy pillantást az aktuális utazás bónuszokra a Vajdaságban.

Vajdaság látnivalói

Vajdaság látnivalói

A Délvidék számos olyan látnivalót kínál az utazó számára, amelyek történelmi vagy kuturális jelentőséggel bírnak. A Délvidék ma Szerbiához tartozó részén található többek között a mintegy 800 éves Aracsi Pusztatemplom, amely az egyik legrégebbi épített emléke ennek a vidéknek. De emellett számos más történelmi emlékkel találkozunk, gondoljunk csak Bács várára, Péterváradra vagy a szecessziós Szabadkára! Mindezek a települések színes és érdekes barangolást kínálnak mindazon utazók számára, akik átlépik a mai Magyarország déli határát.

Tuti menü