Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek - Vajdaság képes leírás - Vajdaság.tlap.hu
részletek »

Szervezetek - Vajdaság - Vajdaság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vajdasag.tlap.hu » Szervezetek - Vajdaság
Keresés
Találatok száma - 11 db
Délvidéki Civil Portál

Délvidéki Civil Portál

A Délvidéki Civil Portál oldalain pályázatokat közlünk, képzésekről, konferenciákról, civil hírekről tájékoztatunk, de jogi segítséget is kaphatsz vagy délvidéki civil szervezeteket ismerhetsz meg.

Emberi jogi központ

Emberi jogi központ

A délvidéki magyarságot ért jogsértések felkutatását és dokumentálását tartjuk legfőbb feladatunknak, illetve minden törvény adta lehetőséget kihasználva küzdünk a Kárpát - medencében élő magyarság jogainak minél teljesebb megvalósulásáért.

Észak Vajdasági Földműves Egyesület

Észak Vajdasági Földműves Egyesület

Az Észak-vajdasági Földműves Egyesület 2004-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja, segítse, szervezze és érdekvédelemben részesítse a Szabadka környéki települések mezőgazdasági termelőit. Első feladatként a Szerb Kormány határozatának függvényeként a földműves gazdaságok bejegyzése merült fel, így az országban elsőként kezdtünk foglalkozni a gazdák adminisztrációs ügyeinek intézésével. A Földműves Gazdaságok nyilvántartásába való bejegyzés mellett párhuzamosan az állami támogatások igénylésében is segítünk a hozzánk forduló mezőgazdasági termelőknek. Tevékenységünk folyamatosan bővül az általunk képviselt földműves társadalmi réteg igénye szerint. Naprakész információkkal szolgálunk tagjainknak a minisztériumi rendeletekről, az aktuális pályázati lehetőségekről, a különböző hitelkonstrukciókról, miáltal igyekszünk őket hozzásegíteni a számukra legjobb döntésekhez. Segítséget nyújtunk a szakmai kérdésekben, a pályázatírásban, a jogi kérdésekben. Jelenleg mintegy 1400 tagja van az egyesületnek Palicsról, Radanovácról, Ludasról, Királyhalmáról, Hajdújárásról és Kelebiáról.

Háló Egyesület

Háló Egyesület

Háló katolikus indíttatású keresztény mozgalom, mely nyitott minden jóakaratú ember felé. Küldetése, hogy evangéliumi gyökereit korszerűen, a mai világban megjelenítse. A Háló az Egyházon belül él, és annak közösségi arcát hordozza. A személyt alapvetően közösségben képzeli el, ezért az arra vágyókat segíti, hogy közösségre leljenek. Alapvető működése a közösségek közötti kapcsolatépítés. A Háló magyar kezdeményezés, őrzi és építi nemzeti értékeinket és egyúttal közös szolgálatra törekszik más nemzetekkel. Tevékenysége elsődlegesen a Kárpát-medencében zajlik. A Háló az embereket abban segíti, hogy teremtettségből fakadó hivatásukat megtalálják és megéljék. Az emberre a maga teljességében tekint, beleértve lelki, szellemi, fizikai létét, és hozzájárul, hogy élete igényes és minőségi legyen. A Háló a küldetését az egymás iránti felelősségteljes személyes kapcsolatokban és barátságokban éli meg.

Határon Túli Magyarok Információs Központja  Kiemelten Közhasznú Alapítvány

Határon Túli Magyarok Információs Központja Kiemelten Közhasznú Alapítvány

A Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítványt magánszemélyek alapították, azzal a céllal, hogy a határon túli magyarok részére lehetővé tegyen minden olyan kulturális, gazdasági, egészségügyi, nevelést és társadalmi beilleszkedést segítő információ elérését, amelyhez egyébként csak nehezen juthatnának hozzá.

Kanizsai Felderítők

Kanizsai Felderítők

1952-ben felmerült egy a Jugoszláv hadsereghez hasonló alakulat. Így alakultak meg a felderítők hosszas tervezgetés után. A weboldal melyre ellátogatnak a Kanizsai Felderítők weblapja. Sok érdekes információval.

Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

A Program fő célja, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére egy harmonikus, együttműködő, fenntartható és biztonságos környezettel rendelkező régió létrehozásával. Oldalunkon megtalálja a Programmal kapcsolatos aktuális információkat, különös tekintettel a pályázati felhívásokra.

Ostorka Egyesület a mezőgazdasági hagyományok megőrzéséért

Ostorka Egyesület a mezőgazdasági hagyományok megőrzéséért

Az Ostorka Polgárok Egyesülete 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy vajdasági mezőgazdasági hagyományok ápolását, a magyar lovaskultúra ezen a tájon elveszett emlékeit visszahozza, valamint a falusi turizmus fejlesztését felkarolja. Az egyesület székhelye a Szabadka melletti Palicson van és működési területe is elsősorban Vajdaság ezen északi régiója, de munkáját kiterjeszti egész Vajdaságra és Dél-Magyarországra is, mivel az adminisztratív határok nem választhatják el azt, ami természetszerűleg összetartozik

Regionális Tudományos Társaság

Regionális Tudományos Társaság

A Regionális Tudományi Társaság azért alakult, hogy összefogja mindazon tapasztalt és fiatal szakembereket, akik a regionális tudomány vagy valamely hozzá kapcsolódó tudományág képviselői, és hajlandóak munkájukkal a régió és a közösség fejlesztésében tevékenyen részt venni. A Regionális Tudományi Társaság a Magyar Regionális Tudományi Társaság vajdasági partnere, úgy is mondhatnánk, hogy az egész Kárpát-medencét behálózó regionális társaságok egyike. A Társaság céljai és tevékenységei közül kiemelnénk: a regionális tudomány muvelőinek szakmai fórumot biztosítson, bekapcsolódjon a regionális tudomány nemzetközi szervezeteibe, s ezzel terjessze a hazai tudományos eredményeket,

Hirdetés
Vajdaság hivatalos honlapja

Vajdaság hivatalos honlapja

Az oldal szerb nyelven van ,de angolul is lehet olvasni. Hivatalos oldal mely tartalmaz minden olyan friss információt ami a Vajdaságot érinti és ugrópont melyről elérhetünk minden hivatalos szervet és szervezetet.

Vajdasági Magyar Cserkész szövetség

Vajdasági Magyar Cserkész szövetség

A cserkészet célja a fiatalok lelki, fizikai, szellemi és érzelmi adottságainak, valamint szociális érzékének kifejlesztése istenhitre alapozott neveléssel. Arra akarja nevelni a fiatalokat, hogy müvészei legyenek életük tökéletesítésének, kibontakoztathassák képességeiket és jellemes egyéniségként hasznos tagjai legyenek a helyi közösségnek, a nemzetnek és az emberiségnek és ezáltal járuljanak hozzá a világ jobbá tételéhez. A magyar cserkészet fontos célja a magyar nép kultúrájának és történelmi hagyományainak ápolása.

Tuti menü